venerdì 6 maggio 2016

LUCCA, UNA ALTRA JOIA DE LA TOSCANA

La Toscana és realment la regió de les mil meravelles. Tot i que als catalans ens agrada especialment i hi tornem sovint, sempre ens queda algun racó per descobrir, alguna ciutat per admirar o algun lloc per visitar.
Una de les ciutat més representatives d'aquesta zona és, sens dubte, Lucca.
Coneguda sobretot per haver mantingut les seves últimes muralles, avui en dia convertides en un parc públic des del qual es pot passejar i anar amb bicicleta gaudint d'una vista extraodinària de la ciutat des d'un punt elevat.
Lucca ha conservat la seva estructura medieval i això ho podem comprovar passejant pels seus carrers.


També l'anomenen "la ciutat de les cent esglésies" perquè realment conserva en el seu limitat espai un gran nombre d'esglésies, totes elles amb el clàssic estil romànico-gòtic de la zona, inspirat en el de Pisa. 





San Michele in Foro

Veient-les des de l'exterior, no és fàcil intuir quina d'elles, per importància, n'és la principal, és a dir el Duomo; totes semblen, i són extraodinàries.
Però és clar, el Duomo (en aquest cas dedicat a Sant Martì) conserva quelcom que les altres no ténen: la famosa relìquia de la Santa Faç de Lucca, una escultura de fusta de Crist Majestat esculpit pel mateix Sant Nicodem, segons una llegenda medieval. Aquesta ha sigut una meta imprescindible per tots els pelegrins que, des de l'edat mitjana, passaven per Lucca en el seu camì cap a Roma.


Duomo di San Martino
 
Tot i l'abundància d'esglésies, no són pas l'única cosa interessant que podem trobar-nos a Lucca: l'orìgen romà de l'estructura urbanìstica és ben visible, les torres medievals tant caracterìstiques en aquesta terra i tot el paisatge que  l'envolta la converteixen en un lloc amb molt d'encant.

Torre Guinigi
 
 
 
 
 
 




 


Nessun commento:

Posta un commento